//Galaxy
//Galaxy
HARI PERTAMA
Sunday, April 1 | 10:48 PM | 0 Galaxy(s)
Hari ni first time aku bergelar seorang pekerja. Haha. Dah berkurun baru nak kerja. Awai-awai dulu takmau sangat. So, aku kerja kat kedai makan. Nama kedai DIRAHSIAKAN. Takut hampa mai ramai-ramai serbu pulak. Kihh, kihh, kihh. Pagi tadi p memang rasa macam orang bodoh. Een pulak tak mai. Aku dah baru masuk hari ni, nak buat apa pun tak tau. Benda pertama aku buat lap pinggan. Mudah kan? Bila tuan kedai dah mai, bermulalah cabaran bekerja aku. 

Bila Kak Zura sampai, aku disuruh cuci salad, timun, daun sup and daun bawang. Then, Kak Ida pulak mai. Dia suruh potong daun bawang and sup kecil-kecil. Oke, aku pun patuh dengan arahan. Masa gunakan pisau. Nak kecil-kecil kan. Kecil aku buat bagi. Tiba-tiba, cecair MERAH mengalir.
 Ehh, awat tangan aku kebas pastu pedih nihh? Laaa, oke aku p potong jari aku sekali. Nah, berdarah habis menitik. 
Orang tak nampak. Aku cover. Malu laa. Potong yang tu pun buleh berdarah jari habis. Memang malang aku. 

Kak zura panggil buat kerja lain, dia ajar cara buh nasi, buh sup and banyak laa. Aku dah paham kerja kat situ. Pasai jari aku yang berdarah, sepanjang aku kerja still berdarah cuma tak banyak. Tu pun kes aku tekan bagi darah tak keluaq.
p/s: Actually, aku bukan pandai sangat pasai kerja dapur nihh. Opsss, takleh jadi BINI orang.

Labels:


<< | >>